composteerbare verpakkingen

Composteerbaar

BioHart ontwikkelt composteerbare verpakkingen. Dat houdt in dat het plastic wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, en breekt onschadelijk af. Dit in tegenstelling tot de termen biodegradeerbaar en degradeerbaar.

Biodegradeerbaar plastic wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, maar het kan ook sporen van chemicaliën bevatten. Degradeerbaar plastic breekt ook onschadelijk af maar wordt gemaakt van olie. In feite is alleen het chemisch degraderen en het gebruik van olie voor fabricage nadelig. Biodegradeerbaar en degradeerbaar bevatten ook zeer positieve aspecten. Qua product is degradeerbaar namelijk klimaatneutraal. De plastics zoals BioHart ontwikkelt, brengt deze positieve aspecten bijeen. Samen ontwikkelen zij een superieure vorm van plastic, namelijk composteerbaar plastic.

composteerbare plastic

Alle producten van BioHart worden geproduceerd uit milieuvriendelijke en onuitputtelijke grondstoffen zoals o.a. maïs. Het product is in staat af te breken in water, CO2 of biomassa in hetzelfde tempo als papier. Er komen geen chemicaliën vrij bij het degraderen. Daarnaast zijn de verpakkingen 100% composteerbaar. Dat zorgt ervoor dat deze eenvoudig gedeponeerd mogen worden in de GFT-bak.

Enkele voorbeelden van onze composteerbare producten zijn:

Biofood – bekers, bakjes, bestek, borden etc.
Biokitchen – vershoudfolie, boterhamzakken, ijsklontzakken etc.
Biolaminate – toepasbaar bij het omhulden van magazines etc.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van 100% biologisch afbreekbare producten die BioHart aanbiedt. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden voor het verpakken van uw producten.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player