Bioplastic | Composteerbaar

Wat is bioplastic eigenlijk?

Door het toenemende bewustzijn voor het milieu, wint BioPlastic enorm aan populariteit. Maar wat is BioPlastic precies en waarom is er een enorme vraag hiernaar?

Circulatie Diagram BioHart


BioPlastic versus traditioneel plastic:

BioPlastic wordt groen geproduceerd waardoor het milieu aanzienlijk minder belast wordt dan bij traditioneel plastic. Bij traditioneel plastic wordt aardolie gebruikt wat zorgt voor veel schadelijke uitstoot. Een ander nadeel van traditioneel plastic is dat er ontzettend veel hiervan in de natuur terecht komt na gebruik. Bij Bioplastic is het productieproces groen en indien er contact is met de natuur, dan begint het afbraakproces waardoor plastic nooit jaren zal rondzwerven met alle gevolgen van dien.

bioPlastics van biohart

Bij BioHart produceren wij enkel plastic van natuurlijke grondstoffen waarbij alle voordelen ten opzichte van traditioneel plastic, bewaard blijven. Met trots kan BioHart bioplastic producten aanbieden waarbij de strengste mechanische eigenschappen zijn gewaarborgd door middel van jarenlang onderzoek en de toepassing van de nieuwste technieken. Bij BioHart onderscheiden we twee vormen waar wij mee werken. Composteerbare plastic en biobased plastic.

Composteerbare plastic

Zoals de naam al zegt is deze vorm van plastic 100% composteerbaar. Er zijn vele producten te bedenken waarbij composteerbare plastic een toegevoegde waarde heeft. Composteerbare afvalzakken is maar één voorbeeld hiervan. Deze vorm van plastic is momenteel het groenst verkrijgbare plastic met de minst nadelige effecten voor het milieu.

biobased Plastic

Naast geheel composteerbare producten produceert BioHart ook  biobased producten. De biobased producten van BioHart zijn veelal geproduceerd op basis van zetmeel, cellulose, bacterieel vet, melkzuur etc. Anders dan bij composteerbare producten is het organische gehalte dat gebruikt wordt lager, maar waarbij de schadebeperking voor het milieu nog steeds enorm is.

Biobased plastic is in onze ogen een prima vervanger voor traditioneel plastic. Zo kunnen plantaardige grondstoffen, chemische grondstoffen vervangen zonder verlies van mechanische eigenschappen.
Uiteraard worden deze bevindingen ondersteund door de Europese  EN-13432 certificaten als ook de Amerikaanse ASTM D6866 certificaten.

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Wij zullen door jarenlange ervaring met de juiste expertise alle uitdagingen aan gaan. Door efficiënt te werken maken wij bioplastic erg toegankelijk om een win-win situatie te creëren met het oog op de toekomst.

Voor meer info over bioplastic en de toepassingsmogelijkheden klikt u hier.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player